Piparkūku namiņš
-
Gatavošana 1h 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Piparkūkas
-
Piparkūku mīkla500 g
Namiņa būvēšanai
-
Cukurs300 g
Glazūra dekorēšanai
-
Pūdercukurs400 g
-
Olu baltums
-
Etiķis1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
Liec mīklu uz cepešpannas ar cepamo papīru. Uzliec šablonus un izgriez detaļas. Necep pārāk daudz detaļu vienlaicīgi.
Cep cepeškrāsns vidū aptuveni 8 minūtes. Tūlīt pēc cepšanas liec virsū šablonus un apgriez taisnas malas, kamēr detaļas vēl ir siltas. Atstāj atdzist uz cepešpannas.
Vienu pēc otras iemērc jumta kores vertikālās šķautnes cukurā un ātri pievieno mājas garākajām malām. Apsmērē jumta ārējo apakšējo daļu ar izkusušo cukuru. Ātri uzliec jumtu. Saliec kopā skursteņa daļas un uzliec to uz jumta.
Glazūrai sajauc pūdercukuru, olas baltumu un etiķi. Puto, līdz glazūra kļūst cieta, vislabāk ar elektrisko mikseri. Pildi glazūru konditorejas maisiņā. Dekorē namiņu ar glazūru.
Video un šablonus atradīsi šeit.