Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Piparkūku pikas
-
Gatavošana 40min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Milti375 g
-
Tumši brūnais cukurs150 g
-
Cepamā soda0.75 tējk.
-
Kanēlis1 ēdamk.
-
Malts ingvers1 ēdamk.
-
Maltas krustnagliņas0.5 tējk.
-
Sāls0.5 Tējkarotes
-
Sviests170 g
-
Iesala ekstrakts255 g
-
Piens2 ēdamk.
-
Cukurs100 g
-
Pūdercukurs60 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 24 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bļodā ber miltus, brūno cukuru, sodu, kanēli, ingveru, krustnagliņas, sāli un kārtīgi samaisa.
Pievieno klāt sviestu. Ar elektrisko mikseri maisa līdz vienmērīgai masai.
Pamazām pievieno iesala ekstraktu un pienu. Turpina miksēt.
Masu liek ledusskapī uz 30 min, lai sacietē.
Tikmēr uzsilda krāsni uz 180°C. Cepampannu izklāj ar cepampapīru.
No masas veido bumbiņas. Katru rullē cukurā, tad pūdercukurā. Liekot uz cepampannas, bumbu piespiež klāt, lai veidotos cepumu forma.
Liek cepties uz 12 minūtēm. Tad ļauj atdzist uz cepampannas 2 minūtes un pārliek uz trauka atdzesēties.