Piparkūku riekstiņi
-
Gatavošana 1h
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Mandeles200 g
-
Sviests vai margarīns (istabas temperatūras)200 g
-
Gaišais cukura sīrups1 ēdamk.
-
Cukurs200 g
-
Olas1 gab.
-
Kviešu milti600 g
-
Dzeramā soda2 tējk.
-
Malts kanēlis2 tējk.
-
Malts ingvers1 tējk.
-
Maltas krustnagliņas1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
Noblanšē mandeles un nolobi tām miziņu. Samaisi cepamos taukus, sīrupu un cukuru gaisīgā masā. Pievieno olas.
Liec mīklu uz miltiem apkaisītas darba virsmas un sadali to 8 vienādās daļās (64 gabaliem). Izrullē garumā un sagriez katru aptuveni 8 vienādos gabaliņos.
Izrullē tos bumbiņās un novieto uz cepešpannas ar cepamo papīru. Katrā cepumā iespied veselu vai pusi mandeles.