Piparkūku rulete ar brūklenēm un maskarponi

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Piparkūku rulete ar brūklenēm un maskarponi

Sastāvdaļas

Rulete

  • Sviests (uzziešanai)
     1 ēdamk.
  • Kartupeļu ciete
     100 g
  • Cepamais pulveris
     2 tējk.
  • Piparkūku garšvielas
     4 tējk.
  • Olas
     4 gabali
  • Cukurs (+pārkaisīšanai)
     200 g

Pildījums

  • Maskarpones siers
     250 g
  • Brūkleņu ievārījums
     200 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rulete ir neierasts deserts Ziemassvētku laikā, bet šī versija ar piparkūku garšvielām un brūklenēm noteikti kļūs par jaunu favorītu! Krēms no maskarpones siera un brūkleņu ievārījuma patīkami kontrastē ar mīksto ruleti un piparkūku garšvielām. Gardi!

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250°C temperatūrai.

Rulete: Garenā veidnē, 30 x 40 cm (16 porcijām), ieklāj cepamo papīru. Apsmērē papīru ar sviestu.

Kartupeļu cieti sajauc ar cepamo pulveri un piparkūku garšvielām. Olas un cukuru saputo gaisīgā masā. Iejauc miltu maisījumu olu maisījumā.
Ielej mīklu garenajā veidnē. Cep cepeškrāsns vidū aptuveni 5 minūtes.

Kūku vienmērīgi pārkaisi ar cukuru. Uz veidnes novieto cepamā papīra loksni un režģi. Apgriez kūku un noņem veidni. Uzmanīgi noņem papīru, uz kā kūka cepās. Ļauj kūkai atdzist.

Pildījums: Samaisi maskarponi ar ievārījumu. Vienmērīgi pārklāj kūku ar maisījumu. Ar papīra palīdzību sarullē no garākās malas. Uzglabā ledusskapī vai saldētavā.

Pasniedzot sagriez šķēlēs.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes