Piparkūku rulete ar brūklenēm un maskarponi
-
Gatavošana 45min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Rulete
-
Sviests (uzziešanai)1 ēdamk.
-
Kartupeļu ciete100 g
-
Cepamais pulveris2 tējk.
-
Piparkūku garšvielas4 tējk.
-
Olas4 gabali
-
Cukurs (+pārkaisīšanai)200 g
Pildījums
-
Maskarpones siers250 g
-
Brūkleņu ievārījums200 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250°C temperatūrai.
Rulete: Garenā veidnē, 30 x 40 cm (16 porcijām), ieklāj cepamo papīru. Apsmērē papīru ar sviestu.
Kūku vienmērīgi pārkaisi ar cukuru. Uz veidnes novieto cepamā papīra loksni un režģi. Apgriez kūku un noņem veidni. Uzmanīgi noņem papīru, uz kā kūka cepās. Ļauj kūkai atdzist.
Pildījums: Samaisi maskarponi ar ievārījumu. Vienmērīgi pārklāj kūku ar maisījumu. Ar papīra palīdzību sarullē no garākās malas. Uzglabā ledusskapī vai saldētavā.
Pasniedzot sagriez šķēlēs.