Piparkūku šokolādes desa

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Piparkūku šokolādes desa
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Piparkūkas
     250 g
  • Mandeles (grauzdētas)
     100 g
  • Pistācijas
     50 g
  • Sviests
     150 g
  • Baltā šokolāde
     200 g
  • Žāvētas vīģes
     100 g
  • Šķidrs medus
     25 g
  • Kaltētas dzērvenes
     50 g
  • Pūdercukurs
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Piparkūku šokolādes desa ir gards ziemas našķis, kas apvieno iemīļoto piparkūku garšu ar šokolādes saldumu, ideāli piemērota recepte Ziemassvētku gaidīšanai.

Piparkūkas un riekstus sasmalcini mazos gabaliņos, bet žāvētās vīģes sagriez nelielos kubiņos.
Baltās šokolādes gabaliņus un sviestu izkausē ūdens peldē, maisot, līdz iegūta viendabīga masa.
Bļodā sajauc šokolādes un sviesta masu ar sasmalcinātājiem piparkūku, riekstu un augļu gabaliņiem. Pievieno cukura sīrupu vai šķidru medu un rūpīgi samīci, līdz masa ir vienmērīga.
No iegūtās masas izveido cilindrisku formu, līdzīgu desai. To ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī, lai masa sacietē.
Kad šokolādes desa ir sacietējusi, apviļā to nekūstošā pūdercukurā, lai iegūtu apsnigušu izskatu. Pasniedz sagrieztu šķēlītēs.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziemassvētku fondants

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes