Piparkūku torte

  • Gatavošana 1h 20min
  • Vidēji grūti
Piparkūku torte
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • Olas
     5 gab.
  • Brūnais cukurs
     5 ēdamk.
  • Kviešu milti
     4.5 ēdamk.
  • Piparkūku garšvielas
     1.5 ēdamk.
  • Kakao
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)

Krēmam

  • Saldais krējums
     250 g
  • Siers Mascarpone
     500 g
  • Pūdercukurs
     100 g
  • Laims
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Puto olas ar elektrisko mikseri, lēnām pievienojot cukuru. 

Kad olas saputojušās biezā krēmā, pievieno caur sietu izsijātus miltus, sajauktus kopā ar kakao, sāli un piparkūku garšvielām. 

Miltus iecilā, bet neputo. 

Lej kūkas formā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 40-50 minūtes.

Atdzesē un pārgriez uz pusēm. 

Sagatavo krēmu. 

Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru. 

Pievieno sieru, laima sulu un miziņu un saputo biezā krēmā.

Krēmu klāj starp abām biskvīta kārtām un virsū.

Liec uz vismaz 1 stundu ledusskapī, lai savilktos garšas.

Dekorē pēc patikas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes