Sastāvdaļas
Biskvītam
-
Olas5 gab.
-
Brūnais cukurs5 ēdamk.
-
Kviešu milti4.5 ēdamk.
-
Piparkūku garšvielas1.5 ēdamk.
-
Kakao1 ēdamk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
Krēmam
-
Saldais krējums250 g
-
Siers Mascarpone500 g
-
Pūdercukurs100 g
-
Laims1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Puto olas ar elektrisko mikseri, lēnām pievienojot cukuru.
Kad olas saputojušās biezā krēmā, pievieno caur sietu izsijātus miltus, sajauktus kopā ar kakao, sāli un piparkūku garšvielām.
Miltus iecilā, bet neputo.
Lej kūkas formā un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 40-50 minūtes.
Atdzesē un pārgriez uz pusēm.
Sagatavo krēmu.
Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru.
Pievieno sieru, laima sulu un miziņu un saputo biezā krēmā.
Krēmu klāj starp abām biskvīta kārtām un virsū.
Liec uz vismaz 1 stundu ledusskapī, lai savilktos garšas.
Dekorē pēc patikas.