Piparkūku un mandarīnu tarte
-
Gatavošana 1h 10min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Mandarīni1 kg
-
Biezpiens400 g
-
Piparkūku mīkla300 g
-
Lazdu rieksti200 g
-
Olas3 gab.
-
Brūnais cukurs4 ēdamk.
-
Manna2 ēdamk.
-
Sviests2 ēdamk.
-
Milti2 ēdamk.
-
Piparkūku garšviela1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Izrullē mīklu un ieklāj ietaukotā cepamajā formā. Ar dakšiņu mīklai sadursta dažus caurumus, lai cepoties tā neceltos un nesaplīstu.
Sakarsē krāsni līdz 180°C un liek cepties mīklu 7-10 minūtes.
Kad piparkūku pamats izcepies, pieber to pilnu ar nomizotām mandarīnu filejām.
Biezpienu sajauc ar olām, cukuru, mannu un pārlej pāri mandarīniem.
Sviestu samaisa ar piparkūku garšvielu un miltiem. Izveido drumstalas un pārber pāri tartei.
Liek cepties cepeškrāsnī 160°C 35-40 minūtes. 10 minūtes pirms cepšanās beigām tartei uzber lazdu riekstus, lai tie apgrauzdējas.