Piparotā cūkgaļas fileja ar cepešsaknēm

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Piparotā cūkgaļas fileja ar cepešsaknēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Cūkgaļas fileja Rimi
     1 gab.
  • Malti melnie pipari
     2 ēdamk.
  • Rācenis (neliels)
     1 gab.
  • Burkāns (neliels)
     2 gab.
  • Kaltēts timiāns
     0.5 tējk.
  • Kaltēts ķiploks
     0.5 tējk.
  • Eļļa
     20 ml
  • Sviests Rimi Smart
     30 g
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Piparotā cūkgaļas fileja ar cepešsaknēm ir garda un aromātiska maltīte, kur krāsainās dārzeņu saknes satiekas ar sulīgu, piparos panētu cūkgaļas fileju. Šis ēdiens ir ideāli piemērots svētku galdam.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Sagriez saknes vienāda lieluma gabalos un aplej ar daļu eļļas, pievieno timiānu, ķiploku un sāli. Visu samaisi, ber uz cepamās pannas un liec cepties cepeškrāsnī 15 minūtes.

Notīri liekās filejas cīpslas, apber tās ar sāli un panē svaigi maltos piparos. Liec uz pannas taukvielās cepties no visām pusēm. Kad dārzeņi pacepušies, liec klāt apcepto cūkgaļas fileju un visu cep vēl 10 minūtes.

Izņem fileju un noliec uz dēlīša. Pirms sagriezt, ļauj atpūsties vismaz 5 minūtes. Pa to laiku dārzeņus jau pārvieto uz šķīvi, bet cepeša traukā ielej nedaudz ūdeni un sakarsē to.
Nogaršo, pievieno sāli, ja nepieciešams, pieliec sviestu, visu samaisi un pasniedz, pārlejot mērci saknēm un sagrieztai cūkgaļas filejai.

Līdzīgas receptes

Ziemassvētku fondants

35min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli