Sastāvdaļas
-
Cūkgaļas fileja Rimi1 gab.
-
Malti melnie pipari2 ēdamk.
-
Rācenis (neliels)1 gab.
-
Burkāns (neliels)2 gab.
-
Kaltēts timiāns0.5 tējk.
-
Kaltēts ķiploks0.5 tējk.
-
Eļļa20 ml
-
Sviests Rimi Smart30 g
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Piparotā cūkgaļas fileja ar cepešsaknēm ir garda un aromātiska maltīte, kur krāsainās dārzeņu saknes satiekas ar sulīgu, piparos panētu cūkgaļas fileju. Šis ēdiens ir ideāli piemērots svētku galdam.
Sagriez saknes vienāda lieluma gabalos un aplej ar daļu eļļas, pievieno timiānu, ķiploku un sāli. Visu samaisi, ber uz cepamās pannas un liec cepties cepeškrāsnī 15 minūtes.
Notīri liekās filejas cīpslas, apber tās ar sāli un panē svaigi maltos piparos. Liec uz pannas taukvielās cepties no visām pusēm. Kad dārzeņi pacepušies, liec klāt apcepto cūkgaļas fileju un visu cep vēl 10 minūtes.