Sastāvdaļas
-
Rumpsteiks (gurna mīkstuma steiks)200 g
-
Olīveļļa1 ēdamk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
4 piparu maisījums1 sauja (-s)
-
Tomāti250 g
-
Šalotes sīpols1 gabali
-
Vusteršīras mērcepasniegšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Steiku ierīvē ar olīveļļu.
Sakarsē steika pannu un liec cept steiku, ik pēc 20 sekundēm to apgriežot uz otru pusi.
Kopumā steiks jācep 2-4 minūtes; ilgums atkarīgs no tā, cik labi izceptu steiku vēlaties.
Steiku apviļā svaigi maltos piparos un pārkaisi ar sāli.
Ļauj 3 minūtes atpūsties pirms griešanas.
Pasniedz sagrieztu plānās šķēlītēs ar tomātiem, sīpoliem un Vusteršīras mērci.