Pīrādziņi ar kūpinātu gaļu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Pīrādziņi ar kūpinātu gaļu

Sastāvdaļas

  • Rauga mīkla
     800 g
  • Milti
      Mīklas izrullēšanai pēc vajadzības
  • Ola
     1 gabali
  • Sīpols
     1 gabali
  • Kūpināts cūkgaļas speķis
     350 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardie speķa pīrādziņi ir neatņemama sastāvdaļa jebkura latvieša svētkos. Šie pīrādziņi, gluži kā omītes gatavoti, pazudīs no galda vienā acu mirklī. Lai ietaupītu laiku, iesakām iegādāties jau gatavu Mani Gardumi mīklu no Rimi.

Sagriez sīpolu un gaļu mazos kuiciņos un nedaudz uz pannas apcep, pievienojot sāli. Liec traukā un atdzesē.

Izrullē mīklu, izmanto miltus, lai mīkla nepieliptu pie virsmas.
Izmantojot apaļu krūzi vai glāzi, izspied no mīklas aplīšus.
Mīklas aplītim pa vidu liec vienu kaudzīti gaļas, vienu pusi samitrini ar ūdeni un aizloki mīklu cieši kopā, izveidojot pīrāga formu.
Pīrādziņus liec uz ietaukotas vai ar cepamo papīru apklātās cepampannas. Raudzē 30 minūtes.
Apsmērē pīrādziņus ar sakultu olu. Sakultajai olai var piekult klāt vēl 1-2 ēdamk. ūdens, tā pīrāgiem varēs uzziest plānāku kārtu.
Cep 190 grādos 12-16 minūtes, atkarīgs no pīrāgu lieluma. Baudi siltus vai aukstus!

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti