Pīrāgi ar žāvētu gaļu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Pīrāgi ar žāvētu gaļu
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     200 g
  • Mīksts sviests
     140 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Magoņu sēklas
     50 g

Pildījums

  • Žāvēta gaļa
     200 g
  • Sarkanā paprika
     0.3 gab.
  • Mazs sīpols
     0.5 gab.
  • Mazs burkāns
     1 gab.
  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Svaigais siers
     100 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Čili
      pēc garšas
  • Ola (pārsmērēšanai)
     1 gab.
  • Parmesan siers (pārkaisīšanai)
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pīrāgi ar žāvētu gaļu

Samīci mīklu līdz viendabīgai konsistencei, ietin pārtikas plēvē un novieto uz stundiņu ledusskapī.
Sasmalcini žāvēto gaļu, sīpolu, papriku, burkānu, apcep olīveļļā, lai nedaudz iztek taukumiņš.
Nedaudz padzesē un iemaisi svaigo sieru.
Pievieno garšvielas: sāli, piparus, čili.
Izrullē mīklu plānā kārtā, ar glāzi izspied aplīšus, vidū liec pildījumu, aizspied maliņas un kārto uz pannas.
Pārsmērē ar sakultu olu un bagātīgi pārkaisi Parmesan sieru.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 25 minūtes.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Hačapuri

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli