Pitas maize ar sojšļiku un tzadziki mērci

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Pitas maize ar sojšļiku un tzadziki mērci
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Pitas maize
     2 gabali
  • Tomāts
     1 gabali
  • Frī kartupeļi
     200 g

Soišļikam

  • Sojas šķēlītes
     6 gab.
  • Sīpoli
     2 gabali
  • Ūdens
     1 L
  • Galda etiķis
     2 ēdamk.
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Sāls
     2 ēdamk.

Mērcei

  • Gurķis
     1 gabali
  • Jogurts vegāniem
     200 ml
  • Piparmētra
     1 sauja (-s)
  • Sāls pēc garšas
     
  • Pipari pēc garšas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo soišliku. Sīpolus sagriez ripiņās, liec katliņā un aplej ar litru ūdens.
Pievieno sāli, etiķi, cukuru un sojas gabaliņus.
Uzvāri un atstāj, lai viss atdziest.
No sojas gabaliņiem izspied lieko šķidrumu un apcep tos pannā, līdz brūni no abām pusēm.
Uz rupjās rīves sarīvē gurķi, smalki sakapā piparmētras un samaisi visas sastāvdaļas kopā. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Uzcep frī kartupeļus un pasniedz ar pitas maizē ietītu soišliku, tomātiem un mērci.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Krāsainie vegāniskie burito

1h • Vidēji grūti