Plakanmaize ar cāļa medaljoniem

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Plakanmaize ar cāļa medaljoniem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Kviešu milti
     180 g
  • Eļļa
     2 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Silts ūdens
     85 g

Pildījumam

  • Ķekava cāļu medaljoni
     300 g
  • Ķirštomāti
     100 g

Salātiem

  • Salātu maisījums
     2 sauja (-s)
  • Olīveļļa ar garšaugiem
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 pēc garšas

Mērcei

  • Majonēze
     2 ēdamk.
  • Sinepes
     1 tējk.
  • Citrona sula
     1.5 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo mīklu: savieno visas sastāvdaļas un izmīci. Atstāj siltā vietā uz 10 minūtēm.
Cepeškrāsnī ieslēdz grila režīmu un apcep cāļa medaljonus 12–15 minūtes.
Kad mīkla nostāvējusies, sadali to divās daļās un izrullē vēlamajā lielumā un biezumā.
Apcep uz pannas taukvielās no abām pusēm kā pankūku. Apceptās maizītes ietin dvielī.
Sajauc mērci, sagatavo salātus, sagriez uz pusēm tomātiņus.
Kārto maizītes: uz plakanmaizēm smērē mērci, liec salātus, tomātus, pārlej nedaudz garšaugu eļļas, pievieno strēmelēs sagrieztus vistas medaljonus.
Plakanmaizi var ēst ar rokām, salokot kā tortilju.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābētu kāpostu zupa

1h 20min • Viegli