Plakanmaize ar gaļas bumbiņām

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Plakanmaize ar gaļas bumbiņām
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Maizei

  • Kviešu milti
     200 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Saulespuķu eļļa
     1 tējk.
  • Silts ūdens
     90 ml
  • Sāls
      Pēc garšas

Bumbiņām

  • Maltā gaļa
     200 g
  • Garšvielu maisījums vistas gaļai
     1 tējk.
  • Ola
     1 gabali
  • Tomātu mērce
     150 ml
  • Rīvmaize
     2 ēdamk.
  • Eļļa
     1 ēdamk.
  • Sāls
      Pēc garšas

Tzatziki mērce

  • Mazs gurķis
     0.5 gabali
  • Ķiploks
     0.5 daiva (-s)
  • Piparmētras
     1 sauja (-s)
  • Jogurts
     100 g
  • Sāls
      Pēc garšas

Salātiem

  • Kāposti sarkanie
     50 g
  • Ābols
     50 g
  • Eļļa
     1 tējk.
  • Citrons
     1 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo plakanmaizes. Traukā sajauc miltus ar sāli, 1 tējk. eļļas un cepamo pulveri.
Sasildi ūdeni un pievieno miltiem, sajauc vijīgā mīklā.
Izveido divas mīklas bumbas un atstāj nostāvēties 5 minūtes, apsegtas ar dvieli.
Gatavo gaļas bumbas. Sajauc malto gaļu ar rīvmaizi, olu, garšvielām.
. Izveido bumbas un liec uz pannas eļļā apcepties.
Pievieno tomātu mērci un nedaudz pasautē.
Citā pannā gatavo plakanmaizes: maizi izrullē kā pankūku un uz sakarsētas pannas eļļā apcep no abām pusēm.
Pagatavo tzatziki mērci. Sarīvē gurķus un nedaudz apsāli, izspied lieko ūdeni.
Gurķiem pievieno sakapātu ķiploku, piparmētru un jogurtu.
Pēc garšas pievieno citrona sulu un sāli. Vari pieliet nedaudz eļļas.
Sagriez kāpostu un ābolu plānās strēmelēs, pievieno nedaudz eļļas un citrona sulas.
Pasniedz maizi, vidū liekot salātus, tad gaļas bumbas un pa virsu tzatziki mērci.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes