Sastāvdaļas
-
Piens300 ml
-
Ūdens300 ml
-
Jogurts bez piedevām200 g
-
Dzērvenes4 šķipsniņa (-s)
-
Olas3 gab.
-
Milti (ar kaudzi)8 ēdamk.
-
Medus1 ēdamk.
-
Cukurs1 Tējkarotes
-
Kanēlis1 tējk.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Eļļacepšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Olas sajauc ar ūdeni, sāli un cukuru.
Pievieno miltus un samaisa. Veidosies bieza, lipīga mīkla.
Biezajai mīklai lēnām pievieno pienu, līdz tiek iegūta plāno pankūku mīkla.
Uz sakarsētas pannas lej pilīti eļļas, kausiņu mīklas, izlīdzina un cep 1-2 minūtes no katras puses.
Jogurtu sajauc ar medu un pievieno kanēli.
Ideja!
Pankūkas vari ēst arī ar ievārījumu, sviestu, biezpienu, sieru, krējumu, svaigām ogām, medu vai pat ar zivīm vai gaļu.
Izvēlies, kas pašam vislabāk tīk, – mājās noteikti atradīsies vismaz viens no šiem gardumiem.