Sastāvdaļas
-
Piens400 ml
-
Ūdens400 ml
-
Olas4 gab.
-
Milti12 ēdamk.
-
Eļļacepšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Olas sajauc ar ūdeni, pievieno miltus un maisi, līdz izveidojas bieza mīkla.
Tai lēnām pievieno pienu, līdz iegūsti plāno pankūku mīklas konsistenci.
Sakarsētā pannā lej eļļu, tad kausiņu mīklas, izlīdzini un cep 1–2 minūtes no katras puses.
Pasniedz ar iemīļotākajām piedevām – ievārījumu, krējumu, kļavu sīrupu vai medu.