Sastāvdaļas
-
Kārtainā bezrauga mīkla500 g
-
Biezpiens500 g
-
Olas3 gab.
-
Ķiploki5 daiva (-s)
-
Pētersīļi1 buntīte
-
Melnās olīvas bez kauliņiem200 g
-
Saulē kaltēti tomāti ar sieru235 g
-
Vidusjūras garšvielu maisījums1 tējk.
-
Piecu piparu maisījums0.5 tējk.
-
Sāls0.5 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Atlaidini mīklu uz 15 minūtēm un tad ieklāj un izlīdzini, savienojot vīles, cepamajā pannā – 25 cm x 25 cm, izveidojot 3 cm augstu maliņu.
Ievieto krāsnī uz 10 minūtēm.
Izņem no krāsns.
Bļodā liec biezpienu, olas, pētersīļus, garšvielu maisījumu, piparus un sāli.
Izspied ķiplokus, izmantojot ķiploku spiedi, un kārtīgi samaisi.
Maisījumu uzklāj uz mīklas.
Olīvas pārgriez uz pusēm un izkaisi pa biezpiena masu.
Saulē kaltētos tomātus sagriez mazākos gabaliņos un arī izkaisi pa masu.
Liec krāsnī un cep 20 minūtes.
Servē siltu vai istabas temperatūrā.