Sastāvdaļas
-
Liellopu gaļa (ar kaulu)800 g
-
Rīsi plovam500 g
-
Šalotes sīpoli3 gabali
-
Burkāni2 gab.
-
Kaltētas godži ogas1 sauja (-s)
-
Rozīnes Rimi Jumbo1 sauja (-s)
-
Rozīnes Rimi Golden Jumbo1 sauja (-s)
-
Olīveļļa50 ml
-
Liellopa vai vistas buljons1 gabali
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzvāra 400 ml ūdens un pievieno buljona kubiņu.
Čuguna katlā (ieteicams) apcep liellopu gaļu no visām pusēm.
Pievieno sagrieztus sīpolus un burkānus, godži ogas, rozīnes, nevārītus rīsus. Visam pāri pārlej karstu buljonu.
Uzliek vāku vai foliju, liek cepeškrāsnī 200°C uz 30-40 min.
Izņem no cepeškrāsns un atstāj 15-20 min.
Samaisa un pasniedz, sadalot porcijās. Var pasniegt ar krējumu.