Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Liellopa šķinķis500 g
-
Burkāns1 gab.
-
Selerijas sakne0.25 gab.
-
Ķiploks6 daiva (-s)
-
Mērce BBQ200 ml
-
Liellopa buljons300 ml
-
Eļļacepšanai
Pasniegšanai
-
Pita4 gabali
-
Bietes4 gab.
-
Jaukto lapu salāti2 sauja (-s)
-
Olas4 gab.
-
Mērce ķiploku4 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Čuguna katlā eļļā no visām pusēm apcep liellopa šķiņķi.
Apdedzini burkānu un selerijas sakni, pievieno gaļai.
Pielej BBQ mērci un pasautē tajā.
Pievieno buljonu, uzliec katlam vāku un sautē gaļu turpat uz plīts, samazinot temperatūru uz pusi, vai 160 grādu temperatūrā, cepeškrāsnī 110 minūtes.
Kad gaļa būs gatava, to viegli varēs saplucināt atlikušajā buljonā un pasniegt pitas maizē ar salātiem, vārītu olu, ķiploku mērci un bietēm (vārītām vai ceptām).