Plucināta teļa gaļa ar ķimenēm

  • Gatavošana 1h 10min
  • Viegli
Plucināta teļa gaļa ar ķimenēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Teļa šķiņķis
     500 g
  • Ķimenes
     2 ēdamk.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sviests
     50 g
  • Liellopa buljons
     300 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Cepamajā katlā sagrauzdē ķimenes un pievieno sviestu.

Apcep šķiņķi no visām pusēm 2-3 minūtes.

Pievieno ķiploku un aplej gaļu ar buljonu.

Katlam uzliec vāku un uz vidējas liesmas vāri vismaz 1 stundu, līdz gaļa sāk jukt laukā.

 

Saplucini to buljonā un lieto pēc patikas, pusdienu traukā, uz maizītes vai salātos.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli