Sastāvdaļas
-
Teļa šķiņķis500 g
-
Ķimenes2 ēdamk.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Sviests50 g
-
Liellopa buljons300 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Cepamajā katlā sagrauzdē ķimenes un pievieno sviestu.
Apcep šķiņķi no visām pusēm 2-3 minūtes.
Pievieno ķiploku un aplej gaļu ar buljonu.
Katlam uzliec vāku un uz vidējas liesmas vāri vismaz 1 stundu, līdz gaļa sāk jukt laukā.
Saplucini to buljonā un lieto pēc patikas, pusdienu traukā, uz maizītes vai salātos.