Plūmju galette ar vaniļas saldējumu

  • Gatavošana 1h 15min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Milti
     175 g
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Sviests (auksts)
     115 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Auksts ūdens
     50 ml

Pildījums

  • Sviests (istabas temperatūrā)
     30 g
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Vaniļas ekstrakts
     0.5 tējk.
  • Mandeļu ekstrakts
     0.5 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Mandeļu milti
     50 g
  • Plūmes
      5-10 gab. (atkarībā no lieluma)
  • Cukurs
     2 ēdamk.
  • Kukurūzas ciete
     0.5 ēdamk.
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Auksts ūdens
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.

Pasniegšanai

  • Vaniļas saldējums
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Plūmju galette ar vaniļas saldējumu

Lielā bļodā liec miltus, cukuru un sāli. Samaisi. Pievieno kubiņos sagrieztu aukstu sviestu un ar rokām veido drupačas. Pievieno olu dzeltenumu, ūdeni un visu samīci viendabīgā mīklā. Liec ledusskapī atdzesēt 1 h.
Gatavo pildījumu - ar mikseri samaisi sviestu, cukuru (līdz cukurs ir izkusis). Pievieno olas dzeltenumu un sakuļ. Masā iemaisi vaniļas, mandeļu ekstraktu un sāli. Pievieno mandeļu miltus.
Plūmēm izņem kauliņus un sagriez apmēram 1 cm biezās daiviņās. Sajauc ar cukuru un kukurūzas cieti.
Mīklu uz cepamā papīra pannā izrullē apaļā formā apmēram 1 cm biezā kārtā. Vidū smērē mandeļu miltu pildījumu, no malām atstājot apmēram 5 cm. Pa virsu kārto plūmju daiviņas, veidojot saulīti. Mīklas malas loki uz augšu, noklājot daļu plūmju.
Traukā saputo olas dzeltenumu ar ūdeni un apsmērē pīrāga malas. Apkaisi ar cukuru. Cep 190°C 40-50 min līdz mīkla ir zeltaini brūna un vidus burbuļo. Atdzesē.
Pasniedz ar vaniļas saldējumu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes