Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Plūmju pīrāgs
-
Gatavošana 1h 5min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Sviests130 g
-
Cukurs100 g
-
Olas2 gab.
-
Vaniļas ekstrakts1 tējk.
-
Mandeļu milti120 g
-
Milti65 g
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Kanēlis0.5 tējk.
-
Grieķu jogurts65 g
-
Plūmes5 gabali
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bļodā liek sviestu (istabas temperatūrā) un cukuru, ar rokas mikseri saputo, līdz masa iegūst viendabīgu, gaisīgu konsistenci un gaišu nokrāsu.
Pievieno pa vienai olas un turpina putot, līdz olas iemaisījušās masā.
Pievieno vaniļas ekstraktu.
Atsevišķā bļodā samaisa mandeļu miltus, miltus, sāli un kanēli.
Masu ieber pirmajā bļodā un visu kārtīgi samaisa.
Masai pievieno jogurtu un visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
Mīklu lej ar sviestu ieeļļotā pannā.
Pa virsu liek plūmju gabaliņus.
Kūku liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos uz 15 min., tad samazina temperatūru līdz 170 grādiem un turpina cept 35-40 min.
Izņemot no krāsns, kūkai ļauj atdzist.
Pasniedz ar grieķu jogurtu.