Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Suši rīsi600 g
-
Rīsu etiķis1 ēdamk.
-
Svaigs tuncis220 g
-
Olīveļļa1 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Cukurzirnīši6 gab.
-
Zilā kāposta lapas2 gab.
-
Paprika mini2 gabali
-
Redīsi3 gabali
-
Sēklu maisījums2 tējk.
-
Citrons8 šķēlīte (-s)
-
Melnie piparipēc garšas
Pasniegšanai
-
Ponzu mērce80 ml
-
Sezama sēklas (grauzdētas)2 tējk.
-
Citrona šķēlītespēc izvēles
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Novārītos rīsus sajauc ar rīsu etiķi un liec bļodiņās.
Virsū kārto strēmelītēs sagrieztus dārzeņus.
Tunci ierīvē ar eļļu un uz sakarsētas pannas apsvilini 30–50 sekundes no katras puses.
Sagriez plānās strēmelēs un kārto traukos.
Pokijiem pievieno sēklu maisījumu.
Pirms pasniegšanas sajauc ponzu mērci ar sezamu un pārlej pokijiem.