Pokijs ar tunci

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Pokijs ar tunci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Suši rīsi
     600 g
  • Rīsu etiķis
     1 ēdamk.
  • Svaigs tuncis
     220 g
  • Olīveļļa
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Cukurzirnīši
      6 gab.
  • Zilā kāposta lapas
     2 gab.
  • Paprika mini
     2 gabali
  • Redīsi
     3 gabali
  • Sēklu maisījums
     2 tējk.
  • Citrons
     8 šķēlīte (-s)
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Ponzu mērce
     80 ml
  • Sezama sēklas (grauzdētas)
     2 tējk.
  • Citrona šķēlītes
      pēc izvēles

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Novārītos rīsus sajauc ar rīsu etiķi un liec bļodiņās. 

Virsū kārto strēmelītēs sagrieztus dārzeņus. 

Tunci ierīvē ar eļļu un uz sakarsētas pannas apsvilini 30–50 sekundes no katras puses. 

Sagriez plānās strēmelēs un kārto traukos. 

Pokijiem pievieno sēklu maisījumu. 

Pirms pasniegšanas sajauc ponzu mērci ar sezamu un pārlej pokijiem.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli