Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Polenta80 g
-
Ūdens500 ml
-
Cietais siers rīvēts10 g
Mērce
-
Olīveļļa Extra Virgin20 ml
-
Seleriju kāti2 gab.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Timiāna lapiņas1 tējk.
-
Garšvielaspēc garšas
-
Tomātu pasta2 ēdamk.
-
Tomātu mērce480 g
-
Turku zirņi I Love Eco480 g
Pasniegšana
-
Siers Mozzarella1 gab.
-
Dīgsti vai rukolapēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pannā sakarsē eļļu, nogriez mazu liesmu, pievieno seleriju (smalki sakapātu), ķiplokus (smalki sakapātus), timiānu, garšvielas un sāli.
Sautē 15 minūtes.
Tad pievieno tomātu pastu un pacep 2 minūtes.
Pievieno tomātu mērci, nokāstus zirņus un sautē 20 minūtes, kamēr sabiezē.
Katlā vārošā ūdenī maisot ber polentu un maisot vāri 5 minūtes.
Iemaisi smalki sarīvētu cietu sieru un sāli.
Liec uz katra šķīvja polentu, virsū nedaudz mērces (puse mērces paliek vakaram), 1/4 siera un rukolas lapiņas.