Sastāvdaļas
-
Kukurūzu milti Polenta180 g
-
Bezglutēna miltu maisījums vai kviešu milti70 g
-
Soda5 g
-
Cepamais pulveris5 g
-
Cukurs70 g
-
Piens220 ml
-
Sviests50 g
-
Olas2 gab.
-
Skābais krējums200 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sajauc kukurūzu miltus ar miltu maissījumu, sodu un cepamō pulveri. Uzkarsē pienu ar cukuru un sviestu.
Sakul olas ar skābo krējumu.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Jauc kopā visas sastāvdaļas, kārtīgi samaisi un pildi sev izvēlētā formā.
Cep 35- 40 minūtes cepeškrāsns vidusdaļā.