Polentas un liellopa gaļas uzkodas
-
Gatavošana 2h 20min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Polenta
-
Kukurūzas milti, polenta300 g
-
Ūdens vai buljons500 ml
-
Piens 0.5%1 L
-
Sāls0.5 ēdamk.
-
Olīveļļa2 ēdamk.
Mērce
-
Liellopa karbonāde500 g
-
Vīnogu kauliņu eļļa2 ēdamk.
-
Burkāns1 gab.
-
Pastinaks1 gab.
-
Selerijas sakne0.25 gab.
-
Šalotes sīpols2 gabali
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Tomātu pasta1.5 ēdamk.
-
Liellopa buljons600 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis, uzņemot kustības Labākai dzīvei pirmās pēcpusdienas viesus jaunajā Rimi Virtuvē, izvēlējās daudzveidīgus Labākai dzīvei produktus un piedāvāja konceptam atbilstošas receptes.
Notīra saknes un sagriež tās mazākos gabalos. Sagriež arī liellopa gaļu.
Vispirms visu apcep pannā, tad liek spiediena katlā. Izmantojot spiediena katlu, liellopa gaļu vāra 25-60 minūtes – laiks atkarīgs no liellopa kvalitātes un gabalu lielumiem. Ja gatavošanai izmanto parastu katlu, tad gaļu tajā jāvāra 2,5 reizes ilgāk.
Tajā pašā pannā, to nemazgājot, apcep tomātu pastu un pievieno buljonu. Uzvāra un pievieno gaļai ar saknēm.
Uzvāra polentu, uzlej un izlīdzina to uz ietaukotas pannas, lai atdziest.
Pasniedzot polentu, to sagriež gabalos, ietauko un cep uz grila pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā, līdz silta.
Uz polentas gabaliņiem kārto gaļu un saknes.