Polentas un liellopa gaļas uzkodas

  • Gatavošana 2h 20min
  • Viegli
Polentas un liellopa gaļas uzkodas

Sastāvdaļas

Polenta

  • Kukurūzas milti, polenta
     300 g
  • Ūdens vai buljons
     500 ml
  • Piens 0.5%
     1 L
  • Sāls
     0.5 ēdamk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.

Mērce

  • Liellopa karbonāde
     500 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     2 ēdamk.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Pastinaks
     1 gab.
  • Selerijas sakne
     0.25 gab.
  • Šalotes sīpols
     2 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Tomātu pasta
     1.5 ēdamk.
  • Liellopa buljons
     600 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis, uzņemot kustības Labākai dzīvei pirmās pēcpusdienas viesus jaunajā Rimi Virtuvē, izvēlējās daudzveidīgus Labākai dzīvei produktus un piedāvāja konceptam atbilstošas receptes. 

Notīra saknes un sagriež tās mazākos gabalos. Sagriež arī liellopa gaļu.

Vispirms visu apcep pannā, tad liek spiediena katlā. Izmantojot spiediena katlu, liellopa gaļu vāra 25-60 minūtes – laiks atkarīgs no liellopa kvalitātes un gabalu lielumiem. Ja gatavošanai izmanto parastu katlu, tad gaļu tajā jāvāra 2,5 reizes ilgāk.

Tajā pašā pannā, to nemazgājot, apcep tomātu pastu un pievieno buljonu. Uzvāra un pievieno gaļai ar saknēm. 

Uzvāra polentu, uzlej un izlīdzina to uz ietaukotas pannas, lai atdziest.

Pasniedzot polentu, to sagriež gabalos, ietauko un cep uz grila pannas vai cepeškrāsnī grila režīmā, līdz silta.

Uz polentas gabaliņiem kārto gaļu un saknes. 

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes