Sastāvdaļas
-
Piens250 ml
-
Ķiploks4 gabali
-
Lauru lapas4 gab.
-
Liesa cūkas pavēdere1 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Olīvu izspaidu eļļacepšanai
-
Virtuves diegs
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Bez šī itāļu virtuvē neizikt!
Katliņā ielej pienu, pievieno ķiploka galviņas (ar visu mizu) un lauru lapas un karsē uz vidējas liesmas 20 minūtes.
Pēc tam uzmanīgi izņem ķiploka galviņas un izspied no miziņām ķiploka daiviņas. Piens un lauru lapas vairs nebūs nepieciešami.
Ķiplokus sablenderē vai saspaidi putriņā.
Uz darba virsmas izklāj cūkas pavēderi ar ādas daļu uz leju. Ar asu filejas nazi iegriez gaļas liesumā smalkus rombiņus.
Tad uzber gaļai sāli un piparus pēc garšas, apsmērē ar olīveļļu un ierīvē ar ķiploku biezeni.
Aptin gaļu spirālveidā ar virtuves diegu.
Ietin pārtikas plēvē vai liec noslēgtā traukā un ievieto ledusskapī uz diennakti.
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Izņem gaļu no ledusskapja un liec krāsnī cepties uz apmēram 1 h un 30 minūtēm*, līdz veidojas skaista zeltaina garoziņa.
Kad cepetis gatavs, izņem no krāsns un pasniedz, sagriežot šķēlēs.
* Cepšanas laiks atkarīgs no tā, cik trekna būs gaļa – jo gaļa liesāka, jo tā ātrāk būs gatava.