Sastāvdaļas
Mīkla
-
Ūdens125 ml
-
Pilnpiens125 ml
-
Pūdercukurs1 tējk.
-
Sāls1 tējk.
-
Sviests110 g
-
Kviešu milti140 g
-
Olas5 gab.
Pildījums
-
Sviests135 g
-
Glazūras cukurs165 g
-
Kukurūzas milti10 g
-
Saberztas mandeles165 g
-
Olas2 gab.
-
Tumšais rums1 ēdamk.
-
Crème Fraîche200 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pasniedzot pildītās bumbiņas var kārtot tornī, sastiprinot tās kopā ar izkausētu karameli (līdzīgi kā piparkūku māju), kā arī dekorēt ar pūdercukuru, ogām vai enģeļa matiem. Franči šo desertu dēvē par Croquembouche.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.