Prosas miltu mafini ar šķiņķi, sieru un papriku

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Prosas miltu mafini ar šķiņķi, sieru un papriku
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Prosas milti
     300 g
  • Cepamais pulveris
     2 tējk.
  • Cepamā soda
     2 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Piecu piparu maisījums
     0.5 tējk.
  • Skābais krējums
     200 ml
  • Medus
     50 g
  • Sviests
     150 g
  • Olas
     2 gabali
  • Sakapāta žāvētā gaļa (cūkgaļas vai vistas gaļas)
     100 g
  • Rīvēts Čedaras siers
     100 g
  • Sakapāta paprika vai halapenjo pipari
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 20 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lieliski piemēroti brokastīm vai vieglām uzkodām dienas gaitā! 🧁🧀🥓

Uzsildi cepeškrāsni līdz 190 grādiem un sagatavo mafina veidni ar papīra formiņām.
Lielā bļodā sajauc prosas miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un piparus.
Atsevišķā traukā rūpīgi samaisi skābo krējumu, medu, sviestu un olas. Sajauc abu bļodu saturu un samaisi mīklā.
Pievieno sakapātu žāvēto gaļu, sieru un papriku vai piparus un samaisi.
Ar karoti liec mīklu mafinu formiņās, piepildot aptuveni 2/3 no tilpuma. Cep 25-30 minūtes.
Pārbaudi ar zobu bakstāmo kociņu, vai mafini izcepušies.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tako zupa

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažānu salāti

40min • Viegli