Pupiņu makaroni ar fenheli un garnelēm

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Pupiņu makaroni ar fenheli un garnelēm

Sastāvdaļas

  • Ar rokām tīrītas garneles
     580 g
  • Mazs puravs
     200 g
  • Fenhelis
     250 g
  • Diļļu sēklas
     1 tējk.
  • Kukurūzas eļļa
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Kukurūzas ciete
     2 tējk.
  • Augu izcelsmes krējums Crème Fraiche
     200 ml
  • Pupiņu makaroni (vēlams Fettuccine)
     200 g
  • Svaigas dilles
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šajā receptē pupiņu makaroniem pievienota izcili garda garneļu mērce, kas pagatavota no sojas krējuma crème fraiche. Mērci gatavo no smalki sagriezta fenheļa un purava, kuru garšas labi sader ar garnelēm un svaigām dillēm. Labu apetīti!

Garneles izkās caurdurī, šķidrumu saglabā.

Attīri un noskalo puravu. Attīri fenheli. Saglabā fenheļa dilles, ja tādas ir. Dārzeņus smalki sagriez.

Diļļu sēklas sagrūd piestā.

Kastrolī liec vārīties ūdeni makaroniem.

Katliņā eļļā apcep dārzeņus un diļļu sēklas. Pievieno sāli un piparus.

Kukurūzas cieti izmaisi 150 ml garneļu šķidrumā (4 porcijām). Iemaisi to katlā kopā ar augu izcelsmes crème fraiche krējumu. Uzvāri un vāri 2 minūtes. Pievieno sāli un piparus.

Makaronus novāri, sekojot norādēm uz iepakojuma. Izlej makaronus caurdurī.

Sajauc makaronus katlā ar garnelēm un mērci.

Dilles un, ja ir, fenheļa dilles rupji sagriez.

Makaronus pasniedz un apkaisi ar dillēm.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes