Pupiņu sautējums ar rīsiem un gaļu

  • Gatavošana 40min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Sarkanās pupiņas
     400 g
  • Baltās pupiņas
     400 g
  • Gargraudu rīsi Rimi
     250 g
  • Sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     0.5 gabali
  • Kūpināta pīrādziņu gaļa
     125 g
  • Čili vai paprikas pulveris pēc garšas
     
  • Sāls un pipari pēc garšas
     
  • Eļļa cepšanai
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Maciņam draudzīgs pupiņu sautējums ar rīsiem, kas sastāv no dažādu pupiņu miksa, sautētām aromātiskā mērcē kopā ar ķiplokiem un sīpoliem. Šī vienkāršā un ātri pagatavojamā maltīte ir gan sātīga, gan uzturvielām bagāta. Lieliski piemērota steidzīgiem darbadienu vakariem.

Divas paciņas rīsu noskalo ar aukstu ūdeni, liec vārīties.

Atsevišķā pannā (izvēlies tādu, kuru pēc tam varēsi likt cepeškrāsnī) liec cepties pusi sagriezta sīpola un pusi sasmalcināta ķiploka un cep, kamēr sīpols caurspīdīgs.

Pievieno pīrādziņu gaļu un turpini cept, tad pieber pupiņas.
Visu samaisi un liec cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 minūtēm.
Katliņā ielej nedaudz eļļas un pievieno otru pusi sagrieztā sīpola un ķiploka, cep, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs.
Pēc tam pievieno rīsus un visu nedaudz pacep.
Pielej 500 ml ūdens un sautē 15–20 minūtes uz lēnas uguns, nenoņemot vāku.

Uz šķīvja liec rīsus un blakus – pupiņu sautējumu.

 

Īpašā Felipes versija – papildini ar kartupeļu salmiņu čipsiem!

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli