Rabarberu - mandeļu kūka

  • Gatavošana 1h 40min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Sviests
     225 g
  • Cukurs
     150 g
  • Rabarbers
     450 g
  • Milti
     160 g
  • Mandeļu skaidiņas
     100 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
     0.75 tējk.
  • Vaniļas pāksts sēklas
     12 gab.
  • Olas
     2 gab.
  • Grieķu jogurts
     70 g
  • Cukurs
      formas un kūkas apbēršanai
  • Rabarbers
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180 °C.

Apsmērē kūkas formu ar sviestu un apber ar cukuru.

Sagriež rabarberus uz pusēm gareniski un mazās šķēlītēs. 

6 uz pusēm pārgrieztos atstāj dekorēšanai.

Blenderī ber miltus, mandeles, cepamo pulveri un sāli.

Blendē, līdz mandeles ir smalki sablendētas.

Bļodā sajauc sviestu un 150 g cukura.

Pievieno vaniļas pāksts sēklas un ar elektrisko mikseri miksē līdz pufīgai masai (apmēram 4 minūtes).

Tad pievieno pa vienai olai un puto (arī ap 4 minūtēm).

Pievieno sausās sastāvdaļas un puto, līdz ir vienmērīga masa, tad pievieno arī jogurtu un saputo.

Tad iemaisa rabarberu.

Mīklu lej sagatavotā pannā un apber ar 3 ēdamk. cukura.

Pa virsu saliek atliktos rabarberus.

Cep, ik pa laikam cepeškrāsnī apgriežot pannu , apmēram 70–80 min. Ļauj kūkai atdzist, pirms to izņem no formas.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes