Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Rabarberu - mandeļu kūka
-
Gatavošana 1h 40min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Sviests225 g
-
Cukurs150 g
-
Rabarbers450 g
-
Milti160 g
-
Mandeļu skaidiņas100 g
-
Cepamais pulveris1 tējk.
-
Sāls0.75 tējk.
-
Vaniļas pāksts sēklas12 gab.
-
Olas2 gab.
-
Grieķu jogurts70 g
-
Cukursformas un kūkas apbēršanai
-
Rabarbersdekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzsilda krāsni līdz 180 °C.
Apsmērē kūkas formu ar sviestu un apber ar cukuru.
Sagriež rabarberus uz pusēm gareniski un mazās šķēlītēs.
6 uz pusēm pārgrieztos atstāj dekorēšanai.
Blenderī ber miltus, mandeles, cepamo pulveri un sāli.
Blendē, līdz mandeles ir smalki sablendētas.
Bļodā sajauc sviestu un 150 g cukura.
Pievieno vaniļas pāksts sēklas un ar elektrisko mikseri miksē līdz pufīgai masai (apmēram 4 minūtes).
Tad pievieno pa vienai olai un puto (arī ap 4 minūtēm).
Pievieno sausās sastāvdaļas un puto, līdz ir vienmērīga masa, tad pievieno arī jogurtu un saputo.
Tad iemaisa rabarberu.
Mīklu lej sagatavotā pannā un apber ar 3 ēdamk. cukura.
Pa virsu saliek atliktos rabarberus.
Cep, ik pa laikam cepeškrāsnī apgriežot pannu , apmēram 70–80 min. Ļauj kūkai atdzist, pirms to izņem no formas.