Rabarberu strūdele

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti
Rabarberu strūdele
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Milti
     175 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Ūdens
     50 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Mizoti rabarberi
     400 g
  • Baltais cukurs
     40 g
  • Brūnais cukurs
     35 g
  • Rīvmaize
     50 g
  • Sviests
     75 g
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Pūdercukurs
      pārkaisīšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rabarberu strūdele

Miltus izsijā bļodā, pievieno olu dzeltenumus, sāli un lēnām tik daudz ūdens, lai sanāktu viendabīga masa.
Piemīci eļļu, atstājot nedaudz mīklas apsmērēšanai.
No kārtīgi samīcītas mīklas izveido bumbiņu, apsmērē ar eļļu, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
Nomizo un sasmalcini rabarberus, liec bļodā un sajauc ar cukuriem un kanēli.
Mīklu izrullē uz galda, pārliec uz dvieļa, stiep uz visām pusēm, lai veidojas vienmērīgs taisnstūris.
Tad mīklu pārsmērē ar izkausētu sviestu, pārkaisi ar rīvmaizi (var to apgrauzdēt, lai tā ir sausa) un virsū liec sagrieztos rabarberus.
Izmantojot dvieli, mīklu sarullē, tad to pārsmērē ar sviestu, liec uz ietaukotas pannas un cep 180–190 grādos.
Kad strūdele sāk brūnēt, to atkal apsmērē ar sviestu.
Cep aptuveni stundu, tad izņem no krāsns, pārsmērē ar sviestu un atdzesē.
Aukstu pārkaisi ar pūdercukuru.
Pasniedz ar saldējumu vai sorbetu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes