Sastāvdaļas
-
Rabarberi500 g
-
Avenes250 g
-
Vaniļas pāksts1 gab.
-
Cietes cukurs jeb glikozes sīrups100 g
-
Baltais cukurs80 g
-
Olas2 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rabarberus uzvāri kopā ar avenēm, cukuru un cietes sīrupu.
Sablendē un izspied caur sietu. Atdzesē.
Sakul olu baltumus biezās putās un iecilā tās rabarberu biezenī.
Lej traukā un liec saldētavā. Ik pēc 30 minūtēm saputo, lai sorberts izdotos gaisīgs un nenoslāņotos.
Tā jāputo būs vismaz 3-4 reizes, līdz tas pilnībā sastingst.
Ieteikums: Ja vēlies pastiprināt rabarberu garšu, iesaku pievienot kādus 30 ml rabarberu liķiera.