Sastāvdaļas
Salsa
-
Rabarberu kāti2 gabali
-
Vaniļas pāksts0.5 gab.
-
Cukurs80 g
-
Zemenes250 g
-
Piparmētru lapiņas10 gab.
Tortiljas
-
Tortiljas240 g
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Vīnogu kauliņu eļļa1 ēdamk.
-
Kanēļa pūdercukurs2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rabarberus sagriez mazos kubiņos un apber ar cukuru.
Pievieno vaniļas sēklas.
Kad cukurs izkusis, pasildi to, līdz rabarberi kļūst mīksti, atdzesē.
Sagriez smalki zemenes un piparmētras, pievieno salsai un samaisi.
Mini tortiljas sagriez mazākos trijstūros un apviļā eļļā un cukurā.
Cep cepeškrāsnī 200 grādos, līdz kraukšķīgas.
Daļu tortilju apkaisi ar kanēļa pūdercukuru.