Riekstiņi ar iebiezināto pienu

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Riekstiņi ar iebiezināto pienu
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Kviešu milti
     300 g
  • Cukurs
     80 g
  • Vaniļas cukurs
     20 g
  • Olas dzeltenums
     1
  • Iebiezinātais piens
     2 paciņa (-s)
  • Sviests
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 20 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bērnības klasika - riekstiņi ar iebiezināto pienu. Tikai 5 sastāvdaļas - izmēģini šo saldo recepti!

Samaisi viendabīgā masā miltus, sviestu, vaniļas un parasto cukuru.
Pievieno olas dzeltenumu.
Masu ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
Ietauko riekstiņu formas, izlīdzini tajās mīklu vienmērīgi plānā kārtā. Cep 180 grādos 15 minūtes.
Nedaudz atdzisušus riekstiņus izņem no formiņām.
Atdzesē pilnībā, iepildi ar iebiezināto pienu un savieno divas pusītes.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti