Sastāvdaļas
Pamatne
-
Mandeļu milti50 g
-
Kokosa milti50 g
-
Rīsu milti50 g
-
Mandeļu skaidiņas50 g
-
Sviests120 g
-
Brūnais cukurs50 g
-
Baltais cukurs25 g
-
Vaniļas cukurs3 tējk.
-
Kanēlis3 tējk.
Ievārījums
-
Saldēti rabarberi250 g
-
Pūdercukurs75 g
Krēms
-
Rikotas siers600 g
-
Saldais krējums150 g
-
Pūdercukurs100 g
-
Vaniļas cukurs3 tējk.
-
Zemenes300 g
-
Šokolādes mērce Spilva100 g
-
Pistācijasdekoram
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rikotas zemeņu deserts ar šokolādes mērci
Gatavo pamatni: visas sastāvdaļas samīci tā, lai veidojas drumstalu konsistence.
Liec uz cepamā papīra pannā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175 grādos aptuveni 25 minūtes, kamēr zeltaini brūnas.