Rīsi ar sviesta ķirbi un kraukšķīgiem auna zirņiem

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Rīsi ar sviesta ķirbi un kraukšķīgiem auna zirņiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Rīsi
     200 g
  • Vārīta kukurūza Rimi
     400 g
  • Spināti Rimi
     65 g
  • Mazs sviesta ķirbis
     1 gab.
  • Turku zirņi I Love Eco
     230 g
  • Sezama eļļa
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa Light Rimi
     4 ēdamk.
  • Sezama sēklas
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 tējk.
  • Saldās paprikas pulveris
     1 ēdamk.
  • Ponzu mērce
      pasniegšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rīsi ar sviesta ķirbi un kraukšķīgiem auna zirņiem

Rīsus novāri, kā norādīts uz iepakojuma.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem ventilatora režīmā.
Vienā pannā uz cepamā papīra izklāj kubiņos sagrieztu ķirbja mīkstumu, kam pievienota pustējkarote sāls, sezama sēklas, sezama eļļa un ēdamkarote olīveļļas.
Otrā pannā uz cepamā papīra liec nosusinātus auna zirņus, kas pārkaisīti ar paprikas pulveri, pustējkaroti sāls un apslacīti ar ēdamkaroti olīveļļas.
Liec abas paplātes cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
Dažas minūtes pirms pasniegšanas sakarsē pannā 2 ēdamkarotes olīveļļas, pievieno kukurūzu, garšvielas un spinātus.
Sasildi visu un pasniedz kopā ar rīsiem un Ponzu mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes