Risoto ar dārzeņiem

  • Gatavošana 35min
  • Vidēji grūti
Risoto ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • Rīsi Arborio
     250 g
  • Buljons
     500 ml
  • Vīns Pinot Grigio
     100 ml
  • Olīveļļa
     30 ml
  • Cukīni
     0.5 gab.
  • Tumšie šampinjoni
     4 gabali
  • Neliels burkāns
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Brokoļi Bellaverde
      6 gab.
  • Saldēti zaļie zirnīši
     1 sauja (-s)
  • Sviests
     50 g
  • Smalki rīvēts Grana Padano cietais siers
     20 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Risoto ar dārzeņiem

Pannā sakarsē eļļu un liec apcepties sīpolus ar burkāniem.
Pievieno sēnes un ķiplokus.
Pieliec rīsus un maisot lej klāt siltu buljonu, tik daudz, lai tas tikai nedaudz pārsegtu rīsus.
Pievieno pārējos dārzeņus un pielej vīnu.
Tā maisot, ik pa reizei pievieno buljonu un atkal notvaicē.
Buljons ir jāpievieno tik ilgi, kamēr rīsi ir gatavi, aldente konsistencē.
Tas parasti notiek 20 minūšu laikā, bet noteikti paskaties uz iepakojuma, jo katram ražotājam gatavošanas laiks var atšķirties.
Kad rīsi izvārījušies, pievieno sviestu un cieto sieru.
Samaisi, tādejādi risoto kļūs krēmīgs.
Risoto jāpasniedz, kamēr silts.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes