Risoto ar sparģeļiem

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Risoto ar sparģeļiem
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Risoto rīsi (Arborio)
     250 g
  • Baltvīns
     100 ml
  • Dārzeņu buljons
     1.5 L
  • Vidējs sīpols
     0.5 gab.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Sviests
     75 g
  • Siers Parmesan
     75 g
  • Sparģeļi
      6 mazi vai 3 lieli
  • Saulē kaltēti tomāti
     50 g
  • Dīgsti
      dekoram

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri dārzeņu buljonu: dažādus dārzeņus, sīpolu, ķiploku un burkānu apcep uz sausas, karstas pannas, lai izdalās esences, kas atrodas dārzeņos, tad vāri visu aptuveni stundu vai pusotru, pievienojot sāli, lauru lapas, piparus un zaļumus. Kad gatavs, nokās un lieto. Ja nav laika vārīt buljonu, izmanto eko dārzeņu buljona kubiņus.
Sasmalcini sīpolu un ķiploku, apcep sviestā.
Sausā katliņā ieber rīsus un karsē apmaisot, līdz tie karsti, pielej vīnu un pasautē rīsus maisot, kamēr vīns iztvaiko.
Tad pamazām lej klāt karstu buljonu, visu laiku maisot, un pievieno apceptos sīpolus un ķiplokus.
Kad pielietais kausiņš novārījies, pievieno atkal kausiņu buljona un maisi.
Vāri maisot, kamēr rīsi gandrīz mīksti.
Kamēr rīsi vārās, nomizo un sasmalcini sparģeļus, sasmalcini saulē kaltētus tomātus, uz pannas sviestā apcep un pievieno risoto.
Kad buljons novārījies, rīsi mīksti un risoto ieguvi krēmīgu konsistenci, pievieno daļu sarīvēta siera, samaisi un nekavējoties pasniedz.
Pārkaisi ar atlikušo sieru un zaļumiem.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes