Risotto ar pikšu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Risotto ar pikšu
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Rīsiem

  • Iepriekš pagatavots dārzeņu buljons
     1 Pēc garšas
  • Sīpols
     0.5 gabali
  • Puravs
     0.5 gabali
  • Arborio rīsi
     300 g
  • Sviests
     50 g
  • Citrona miza
     1 gabali
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Baltvīns
     80 g
  • Pētersīļi
     50 g
  • Kumīns, koriandrs un kurkuma
     1 Pēc garšas

Buljonam

  • Ūdens
     1 L
  • I love eco buljona kubiņi vai dārzeņi pēc izvēles
     2 gabali
  • Zaļumi
     1 bunte (-s)

Zivij

  • Ūdens
     500 ml
  • Sviests
     40 g
  • Pikšas fileja
     285 g
  • Lauru lapa
     1 gabali
  • Pētersīļi
     1 šķipsniņa (-s)

Pasniegšanai

  • Paipalu olas
     6 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Iedvesmojies restorāna cienīgām pusdienām ģimenes lokā ar krēmīgu zivs risotto. Risotto lielisko garšas buķeti papildinās novārītais buljons un pievienotais vīns. Šī būs ideāla recepte, ko izmēģināt pavasarīgai maltītei. 

Sagriez zivi lielos gabalos.
Liec sviestu zemā katlā, kad sviests izkusis, ieliec zivi, pārkaisi sāli un citronpipariem, pārlej ar ūdeni, pievieno lauru lapu, pētersīļus, uzliec vāku un sautē, līdz zivs gatava, bet vēl nejūk ārā.
Gatavo zivi izņem no katla, bet ūdeni neizlej, jo tas vēlāk būs nepieciešams dārzeņu buljonam.
Uzvāri buljonu no dārzeņiem vai izmantojot I love eco buljona kubiņus.
Kad buljons gatavs, pievieno ūdeni, kurā vārījusies zivs.
Gatavo rīsus. Katliņā izkausē sviestu un apcep sasmalcinātu sīpolu un puravu.
Pievieno rīsus, pusi rīvēta citrona mizu un maisi līdz sastāvdaļas uzkarsušas.
Pievieno baltvīnu un ļauj tam iztvaikot.
Pievieno kumīnu, koriandru un kurkumu.
Pakāpeniski pievieno pa kausiņam buljona un turpini to maisīt.
Gatavo uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz rīsi ir gatavi. Pievieno zivi, citronu sulu, pusi rīvētu citrona mizu, sasmalcinātus pētersīļus un samaisi.
Kamēr gatavo rīsus, sāc gatavot paipalu olas.
Liec tās katliņā un pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāri un atstāj uz 2 minūtēm karstā ūdenī, tad pārlej ar aukstu ūdeni, lai olas neturpina vārīties. Nomizo un pasniedz.
Dekorē ar uz pusēm pārgrieztām vārītām paipalu olām un pārkaisa ar zaļumiem.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes