Sastāvdaļas
Rīsu miltu falafelis
-
Rīsu milti50 g
-
Turku zirņi (konservēti)150 g
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
-
Laimu mizas2 gab.
-
Koriandra sēklas3 g
-
Olīveļļa50 ml
-
Ķiploks1 daiva (-s)
Tabulē salsa
-
Tomāts1 gab.
-
Gurķis1 gabali
-
Pētersīļi1 bunte (-s)
-
Dilles1 bunte (-s)
-
Piparmētras1 bunte (-s)
-
Maurloki3 zariņi
-
Laima sula1 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
-
Olīveļļa50 ml
Rīsu tako
-
Rīsu milti150 g
-
Ūdens80 ml
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Visas sastāvdaļas liek blenderī* un sablenderē biezā masā, bet ne līdz biezeņa konsistencei
Tad saviļā vienā mīklas masā un liek ledusskapī uz 15 minūtēm
Masu sadala mazās bumbiņās un fritē eļļā (1-2 minūtes) vai cep uz pannas.
* Rīsu milti – blenderī liek 150 g rīsus un blenderē līdz miltu konsistencei.
Tomātu blanšē un noņem miziņu.
Tomātu un gurķi sagriež līdzīgos kubiņos, zaļumus smalki sakapā
Visu jauc kopā un pievieno daudz olīveļļas un zaļumus, pievieno laima sulu
Visu izmaisa – servē aukstu.
Rīsu miltu falafels
Tabulē salsa
Rīsu tako
Visu sajauc kopā*, tad mīca un izspaida aptuveni 10-15 minūtes, līdz viendabīgai konsistencei, kas nelīp pie rokām.
Pievieno vēl miltus vai ūdeni pēc vajadzības.
Liek ledusskapī nostāvēties 10-15 minūtes.
Tad ņem ārā un sadala mazākās daļās, izrullē ar mīklas rulli, liekot rīsu miltus uz mīklas ruļļa, uz tako un darba virsmas.
Liek cepties uz pannas bez eļļas uz vidēji lielas uguns.
Cep aptuveni 5 minūtes no abām pusēm līdz gatavībai.
Kad gatava tako pamatne, liek iekšā rīsu miltu falafeļus un tabulē salsas mērci.
* Rīsu milti – blenderī liek 150 g rīsus un blenderē līdz miltu konsistencei.