Rīsu miltu takos ar falafeļiem un dārzeņu salsu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Rīsu miltu takos ar falafeļiem un dārzeņu salsu
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Rīsu miltu falafelis

  • Rīsu milti
     50 g
  • Turku zirņi (konservēti)
     150 g
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Laimu mizas
     2 gab.
  • Koriandra sēklas
     3 g
  • Olīveļļa
     50 ml
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)

Tabulē salsa

  • Tomāts
     1 gab.
  • Gurķis
     1 gabali
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Piparmētras
     1 bunte (-s)
  • Maurloki
      3 zariņi
  • Laima sula
     1 gab.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Olīveļļa
     50 ml

Rīsu tako

  • Rīsu milti
     150 g
  • Ūdens
     80 ml
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

 Visas sastāvdaļas liek blenderī* un sablenderē biezā masā, bet ne līdz biezeņa konsistencei

Tad saviļā vienā mīklas masā un liek ledusskapī uz 15 minūtēm

Masu sadala mazās bumbiņās un fritē eļļā (1-2 minūtes) vai cep uz pannas.

* Rīsu milti – blenderī liek 150 g rīsus un blenderē līdz miltu konsistencei.

Tomātu blanšē un noņem miziņu.

Tomātu un gurķi sagriež līdzīgos kubiņos, zaļumus smalki sakapā

Visu jauc kopā un pievieno daudz olīveļļas un zaļumus, pievieno laima sulu

Visu izmaisa – servē aukstu.

Rīsu miltu falafels

Tabulē salsa

Rīsu tako

Visu sajauc kopā*, tad mīca un izspaida aptuveni 10-15 minūtes, līdz viendabīgai konsistencei, kas nelīp pie rokām.

Pievieno vēl miltus vai ūdeni pēc vajadzības.

Liek ledusskapī nostāvēties 10-15 minūtes.

Tad ņem ārā un sadala mazākās daļās, izrullē ar mīklas rulli, liekot rīsu miltus uz mīklas ruļļa, uz tako un darba virsmas.

Liek cepties uz pannas bez eļļas uz vidēji lielas uguns.

Cep aptuveni 5 minūtes no abām pusēm līdz gatavībai.

Kad gatava tako pamatne, liek iekšā rīsu miltu falafeļus un tabulē salsas mērci.

* Rīsu milti – blenderī liek 150 g rīsus un blenderē līdz miltu konsistencei.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes