Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Rīsu nūdeles250 g
-
Burkāns1 gab.
-
Sarkanā paprika1 gab.
-
Sarkanais sīpols1 gab.
-
Sēnes (pēc izvēles)100 g
-
Sīpolloki4 kāti
-
Kindza1 sauja (-s)
-
Vīnogu kauliņu eļļa50 ml
-
Tofu sojas siers150 g
-
Lobīti, grauzdēti zemesrieksti (bez sāls)2 sauja (-s)
Mērce
-
Tamarinda pasta2 ēdamk.
-
Ponzu mērce4 ēdamk.
-
Kūpināta šriračas mērce2 ēdamk.
-
Kļavu sīrups2 ēdamk.
-
Ķiploku pulveris1 tējk.
-
Laima sula1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rīsu nūdeles ar tamarinda mērci
Nūdeles aplej ar verdošu ūdeni un ļauj uzbriest vismaz 3 minūtes.
Pievienojot nūdeles, nemaisi, jo tās var salūst - ar vieglām kustībām iecilā mērcē.