Sastāvdaļas
-
Basmati rīsi500 g
-
Cūkgaļa (šķiņķa vai kakla karbonāde)300 g
-
Sīpoli2 gab.
-
Ķiploks (mizots)5 daiva (-s)
-
Ķiploks (nemizots)5 daiva (-s)
-
Burkāns2 gab.
-
Malta paprika5 g
-
Kumīns5 g
-
Koriandrs5 g
-
Tomātu pasta50 g
-
Sālspēc garšas
-
Eļļafritēšanai un cepšanai
-
Godži ogas50 g
-
Rozīnes50 g
-
Turku zirņi200 g
-
Pētersīlis1 bunte (-s)
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gaļu sagriez palielos kubos, tad liec karstā eļļā fritēties.
Sīpolus un burkānus nomizo, sagriez lielākos gabalos.
Rīsus noskalo, atstāj ūdenī uzbriest uz 5 minūtēm.
Tīrā katlā nelielā daudzumā eļļas nofritē garšvielas, tad pievieno sīpolus, ķiplokus un burkānus.
Pievieno tomātu pastu, apcep un apmaisi.
Tad liec klāt rīsus un 1L ūdens, apmaisa.
Pievieno klāt vēl rozīnes, konservētus turku zirņus un godži ogas.
Visu sautē zem vāka, līdz gatavs ( aptuveni 30 minūtes ).
Pasniedz karstu ar aukstu skābo krējumu un kapātu pētersīli.