Sastāvdaļas
-
Basmati vai tvaicēti rīsi500 g
-
Cūkgaļa (šķiņķis vai kakla karbonāde)300 g
-
Baltie sīpoli2 gabali
-
Kiploks (mizots)5 daiva (-s)
-
Ķiploks (nemizots)5 daiva (-s)
-
Burkāni2 gab.
-
Kūpināta paprika5 g
-
Kumīna sēklas5 g
-
Koriandra sēklas5 g
-
Tomātu pasta50 g
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Eļļa fritēšanai un cepšanai150 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gaļu sagriež palielos kubos, tad liek karstā eļļā fritēties līdz zeltaini brūnai krāsai.
Sīpolus un burkānus nomizo, sagriež lielākos gabalos.
Rīsus noskalo, atstāj ūdenī uzbriest uz 5 minūtēm.
Tīrā katlā eļļā liek nedaudz garšvielas, tad pievieno sīpolus, ķiplokus un burkānus.
Pievieno tomātu pastu, nedaudz apcep un apmaisa.
Tad liek klāt rīsus un 1l ūdens, apmaisa.
Visu sautē zem vāka, līdz gatavs (30 minūtes).
Plovu pasniedz karstu ar aukstu skābo krējumu.