Sastāvdaļas
Putra
-
Rīsi6 ēdamk.
-
Piens400 ml
-
Ūdens200 ml
-
Cukurs2 ēdamk.
-
Sāls0.5 tējk.
Pasniegšana
-
Saldētas ogaspēc garšas
-
Ievārījumspēc garšas
-
Medus vai kļavu sīrupspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uz vidējas liesmas sakarsē pienu ar ūdeni, pievieno sāli un cukuru kopā ar iepriekšējā dienā novārītiem rīsiem.
Karsē, līdz rīsi kļūst krēmīgi.
Pasniedz ar saldētām ogām, ievārījumu medu vai kļavu sīrupu.