Sastāvdaļas
Mērce
-
Grilēta paprika100 g
-
Mandeļes50 g
-
Saulē kaltēti tomāti50 g
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Baltā vīna etiķispēc garšas
-
Kajenas pipari1 šķipsniņa (-s)
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Pasniegšana
-
Sparģeļi300 g
-
Avokado1 gabali
-
Redīsi4 gabali
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sparģeļiem nogriez sausos galus un noblanšē.
Avokado nomizo un sagriez šķēlītēs, arī redīsus sagriez daivās.
Uz pannas nograuzdē mandeles, uzgriez ķiploku un apcep eļļā kopā ar papriku. Pievieno nedaudz sāli, kajenas piparus un baltvīna etiķi.
Pieliec klāt mandeles un apcep uz pannas 5 minūtes.
Visu liec blenderī un izmanto “pulse” funkciju līdz ir sablenderēts biezā mērcē ar gabaliņiem.
Pasniedz ar iepriekš sagatavotajiem dārzeņiem.