Sastāvdaļas
Romiešu dārzeņi
-
Vārītas kukurūzas vālītes1 gabali
-
Baklažāns1 gabali
-
Šampinjoni100 g
-
Paprika2 gab.
-
Sīpols sarkanais1 gab.
-
Cukini1 gabali
Rukolas pesto
-
Lazdu rieksti100 g
-
Cietais siers50 g
-
Rukola100 g
-
Baziliks100 g
-
Olīveļļa200 ml
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sojas mērcepēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Priekš pesto rukolu un baziliku noblanšē.
Blenderī liec lazdu riekstus, mizotus ķiplokus, sieru, olīveļļu un zaļumus.
Visu blenderē līdz viendabīgai konsistencei un tad pievieno citrona sulu vai etiķi un sojas mērci pēc garšas.
Visus dārzeņus griez lielos gabalos.
Šampinjonus un baklažānus pārber ar pavairāk sāli un atstāj ievilkties uz pusstundu.
Pārējos sagrieztos dārzeņus iemaisi ar sāli, pipariem un olīveļļu, pievienojot arī timiānu.
Kad šampinjoni un baklažāns savilkušies, tad liec uz iesma un grilē aptuveni 10 minūtes, visu laiku grozot.