Sastāvdaļas
-
Rozīnes40 g
-
Bumbieri4 gab.
-
Žāvētas aprikozes4 gab.
-
Žāvētas plūmes4 gab.
-
Kanēlis1 standziņa
-
Kardamons2 gab.
-
Sāls1 šķipsniņa (-s)
-
Biezs bezpiedevu jogurts8 ēdamk.
-
Medus1 ēdamk.
-
Sakapātas mandeles20 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā liec bumbierus. Katlam jābūt pēc iespējas mazākam, lai visus bumbierus var salikt stāvus.
Pievieno kanēli, rozīnes, aprikozes, plūmes un sāli. Pārlej tik daudz ūdens, lai bumbieri būtu pārklāti.
. Uzvāri uz nelielas liesmas, kamēr sāk burbuļot, un ļauj, lai vārās, līdz bumbieri gatavi – apmēram 20–30 minūtes.
Vārīšanas ilgums atkarīgs no bumbieru šķirnes. Pārbaudi gatavību, iedurot ar nazi. Ja bumbieris viegli noslīd no naža, tas ir gatavs.
Kamēr vārās bumbieri, samaisi jogurtu ar medu.
Liec katru bumbieri savā traukā (man patīk pasniegt lēzenās bļodās), pievieno katrai porcijai pa vienai aprikoze un plūmei, sadali rozīnes līdzīgās daļās.
Uz lielas liesmas vāri šķidrumu, kas palicis katlā, kamēr tā apjoms samazinās un tas kļūst biezāks.
Pielej nedaudz šķidruma katrai porcijai, pievieno jogurtu un mandeles un pasniedz.