Rudens augļu deserts

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Rudens augļu deserts
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Rozīnes
     40 g
  • Bumbieri
     4 gab.
  • Žāvētas aprikozes
      4 gab.
  • Žāvētas plūmes
      4 gab.
  • Kanēlis
      1 standziņa
  • Kardamons
      2 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Biezs bezpiedevu jogurts
     8 ēdamk.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Sakapātas mandeles
     20 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā liec bumbierus. Katlam jābūt pēc iespējas mazākam, lai visus bumbierus var salikt stāvus.

Pievieno kanēli, rozīnes, aprikozes, plūmes un sāli. Pārlej tik daudz ūdens, lai bumbieri būtu pārklāti.

. Uzvāri uz nelielas liesmas, kamēr sāk burbuļot, un ļauj, lai vārās, līdz bumbieri gatavi – apmēram 20–30 minūtes.

Vārīšanas ilgums atkarīgs no bumbieru šķirnes. Pārbaudi gatavību, iedurot ar nazi. Ja bumbieris viegli noslīd no naža, tas ir gatavs.


 

Kamēr vārās bumbieri, samaisi jogurtu ar medu.

Liec katru bumbieri savā traukā (man patīk pasniegt lēzenās bļodās), pievieno katrai porcijai pa vienai aprikoze un plūmei, sadali rozīnes līdzīgās daļās.

Uz lielas liesmas vāri šķidrumu, kas palicis katlā, kamēr tā apjoms samazinās un tas kļūst biezāks.

Pielej nedaudz šķidruma katrai porcijai, pievieno jogurtu un mandeles un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes