Rudens dārzeņu putra

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli
Rudens dārzeņu putra
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Riekstu ķirbis
     500 g
  • Kartupeļi
     300 g
  • Konservētas baltās sviesta pupiņas
     240 g
  • Rozmarīns
      1 liels zariņš
  • Saldais krējums
     40 ml
  • Sviests
     30 g
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Parmas vai Grana Padano siers
     30 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādu karstu.

Bļodā liec nomizotus ķirbjus kubiņos, nomizotus kartupeļus gabaliņos, nokāstas pupiņas un rozmarīnu.

Pieber sāli un piparus, visu samaisi.
Uzliec foliju un aizver pilnībā ciet, liec uz pannas un šauj krāsnī cepties uz 1 h vai kamēr dārzeņi mīksti.
Ja pietiek spēka un laika, izberz visu caur sietu, tad liec katlā un, maisot uz nelielas liesmas, pievieno krējumu un pēc tam sviestu.
Var arī likt blenderī kopā ar sviestu un saldo krējumu un sablendēt, lai veidojas krēmīga putra.

Pagaršo, vai pietiek sāls un piparu, liec lielā traukā un pārber ar smalki sarīvētu Parmas sieru.

Pasniedz uzreiz.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju biskvīts ar kapučīno krēmu

1h 10min • Vidēji grūti

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes